Yalova Erikli Yaylası ve Çifte Şelale
top of page

Yalova Erikli Yaylası ve Çifte Şelale

Bu yazımda sizi yine Yalova'nın güzelliklerinden bahsedeceğim. İlk olarak Erikli Yaylasından başlayacağım. Erikli yaylası, Yalova-Armutlu yolu üzerinden Teşvikiye yolunun sonuna gitmeniz gereken bir rota bulunmaktadır. Erikli yaylasına kadar yol izin verdikçe araçla gidebilirsiniz.

Erikli yaylasına vardığınızda sizi iki alan karşılıyor birisi ufak bir boşluktan oluşan bir alan, diğeri ise ufak bir çay kenarında bulunan geniş kamp alanı. Kalabalık olarak giden guruplar büyük alanı tercih etmekte. Yaylaya araba sokmak pek mümkün değil engelbeli bir yolu var özellikle yağmur yağması durumunda yol kötü bir hal almakta. Mantıklı olan aracı park edip eşyalarınızı kamp alanına taşımak. Erikli yaylasında daha büyük bir alan daha var fakat orası çok daha kalabalık olmakta. Eğer biraz kafanızı dinlemek istiyorsanız aşağıda kalan bölge size daha uygun olacaktır. Kamp alanında rahatlıkla çadırınızı kurabilir ateşinizi yakabilirsiniz, yayla olduğu için geceleri soğuk olduğunu hatırlatmak isterim. Benim gittiğimin gecesi yoğun bir sağanak yağmura denk geldik. Gece boyunca yağan yağmur adeta bizim gelmemizi beklemişti. Neyse ki gecenin sabahında uyandığımızda muhteşem bir güneş bekliyordu, geceki yağmurdan eser yoktu. İlk işimiz kahvaltı yapmak oldu çünkü görmemiz gereken çifte şelale vardı ve yolumuz uzundu.

Yapmamız gereken yaylanın yanından akan çayı takip etmekti ve bu çay bizi doğrudan şelalelerin olduğu konuma götürecekti. Yol uzun ve zaman zaman ormanın içinden yürümeniz gerekiyor. Belli bir bölgeye geldiğinizde bir tabelayla karşılacaksınız ve o tabelada " Burdan sonra cep telefonu çekmemektedir, yakınlarınıza bilgi verin" tarzında uyarı bulunmaktadır. Yani artık yaban dasınız, bu sizi korkutmasın, aksine eşsiz bir doğa güzelliğinin tadını çıkartın. Yolunuzun üzerinde çok güzel bir asma köprü çıkacak burada soluklanın ve bir fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Yürüyüşünüz uzun sürdü diye sakın pes etmeyin ileride sizi çok güze şelale karşılayacak ve iyi ki yürümüşüm diyeceksiniz. Şelaleye geldiğiniz de eşsiz manzara karşısında büyülenmemek elde değil.

Yalova Çınarcık taraflarına yolunuz düşerse Erikli yaylasını ve Çifte şelaleyi muhakkak rotanıza ekleyin ve kendinizi doğaya teslim edin.

Haydi Kalın Sağlıcakla...



12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page
google.com, pub-3387681762722579, DIRECT, f08c47fec0942fa0