Yalova Termal ve Sudüşen Şelalesi
top of page

Yalova Termal ve Sudüşen Şelalesi

Güncelleme tarihi: 12 Nis 2020

Bahsedeceğim bu güzel yerler bir çok kişi tarafından bilinmektedir. Yalova Termal'den başlamak gerekirse şifalı suların bulunduğu yıllardan beri hem yerli hem yabancı turistler tarafından ziyaretçi akınına uğrayan doğa içinde kaplıcalardan bahsetmiş oluyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam üç defa gittiğim, her gittiğimde zevk aldığım bir yer. Kışının ve yazının farklı güzellikler beslemesi de cabası olduğunu düşünüyorum.

Termale gittiğinizde mutlaka Atatürk Köşkünü ziyaret etmeyi unutmayın. Belirli guruplar halinde içeriye alınıyorsunuz ve yanınızda bir rehber oluyor. Rehber, içeride bulunan eşyalar hakkında sizlere detaylıca bilgi veriyor, unutmadan hatırlatayım içeride fotoğraf çekmek yasak. Şifalı sulara gelirsek, mide, ayak suyu gibi şifalı sular bulunmaktadır. İçeride yaz kış açık olan havuz ve hamamlarda turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Termale gitmişken yakın mesafede olan Sudüşen Şelalesini de görmemek olmaz. Özellikle yabancı turistlerin çok gittiği bu şelale eşsiz görüntüsü ile bizi karşılamaktadır.

Yazın bir çok kişi bu şelaleye gidip suyunda serinlemektedir. Benim ziyaret ettiğim tarihte çok kalabalıktı ve suyun biriktiği gölet neredeyse çamur rengine dönmüştü.

Diğer taraftan da gördüğüm bazı manzaralar pek hoş değildi, gelen bir çok kişi çöplerini yerlere atmış ve bu doğa güzelliğini mahvetmek için elinden geleni yapmıştı. Bu güzelliklere sahip çıkmak bu kadar zor olmamalı.

Yalova'ya gittiğinizde bu iki yeri muhakkak görmenizi tavsiye ederim. Rotanıza eklemeyi unutmayın!


Haydi Kalın Sağlıcakla...

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page
google.com, pub-3387681762722579, DIRECT, f08c47fec0942fa0